Молочне тваринництво та факти
Молочне тваринництво - клас сільського господарства для довгострокового виробництва молока, яке переробляється для можливої реалізації молочного продукту. Історія молочного тваринництва бере свій початок з епохи раннього неоліту, близько сьомого тисячоліття до нашої ери, в багатьох частинах Європи та Африки.
Ми знали молоко ще з дитинства. Але в останні роки буде більше тих, хто стверджує, що молоко не приносить такої користі дорослому, як дитина.
Дієтологи наводять кілька фактів, пов'язаних зі споживанням молока та його реальним корисним потенціалом.
По-перше, молоко не є найкращим джерелом кальцію. Часто можна почути, що склянка молока в день допомагає підтримувати достатній рівень найважливішого мінералу для організму кальцію. Насправді, для забезпечення оптимальної концентрації кальцію в організмі потрібно пити багато молока, не менше літра щодня. Для забезпечення кальцію також слід використовувати інші продукти: овочі, горіхи, крупи, червоне м'ясо, печінку, птицю.
Факт другий: отримувати кальцій краще з кисломолочних продуктів. На думку фахівців, кальцій важко засвоюється в організмі. Ви повинні споживати достатньо білка, щоб добре його засвоювати. Такі продукти, як сир, сир і йогурт, мають високий вміст білка і як джерела кальцію вони більш корисні, ніж цільне молоко.
Факт третій: молоко добре для дорослих. Згідно з науковими даними, дорослі, які споживають натуральне молоко, рідше страждають від захворювань імунної системи. У літньому віці молоко допомагає захистити від підвищеного перелому кісток.